Skepsisbloggen: Skeptikere, «sanne skeptikere» og organisert skepsis

Asbjørn Dyrendal har god samvittighet og mener det viktigste er at jobben blir gjort – les en av Norges mest profilerte skeptikere sine tanker om “Skeptikere, «sanne skeptikere» og organisert skepsis”.

http://skepsis.no/blog/?p=8584

Skepchick på norsk

Det er ikke hver dag man kan ønske et nytt skeptisk initiativ velkommen, men i dag er en slik dag: Skepchick.no er her!

Etter modell fra Skepchick.org skal norske skeptikere nå få et skeptisk blikk på verden fra en ny vinkel. Vi siterer:

Skepsis' Store Bloggutfordring

Skepsis utfordrer aktive skeptiske bloggere til å prøve seg på nye temaer som kanskje er nye områder for norsk skeptisisme: Veisalting, internasjonal finanskrise og jordbruk.

http://skepsis.no/blog/?p=8564

21. desember er rett rundt hjørnet ...

Et knippe relevante lenker i anledning at vi nærmer oss den store dagen:

“Jeg vil vise hvordan det esoteriske og psykedeliske gjør 2012 til en apokalypse som omhandler en universell åndelig transformasjon av individets bevissthet, hvor katastrofer er symptomer på det metafysiske skiftet, og ikke årsaken til endringene.” – Thomas Holme i sin grundige analyse av 2012-fenomenet, gjengitt på Skepsisbloggen: http://skepsis.no/blog/?p=6547

Skepsisbloggen: Kritisk rasjonalitet, panisk og hatfylt konspirasjonsretorikk

Skepsisbloggen svarer på anklagene fra sinte alternativekstremister med samleartikkel om “fortrengte minner” og pedofili:

“_Det er dermed ikke direkte uventet når det mest ubehjelpelig konspiratorisk orienterte segmentet av norsk alternativlandskap nå forsøker å lage en drittpakke med beskyldninger basert på skeptikeres engasjement i disse sakene. Det er som å lese innleggene fra dengang da. Gamle saker og retorikk er identiske, løgnaktig (evt kunnskapsløs) fordreining florerer, og alt har til hensikt å fortegne, tilsmusse og demonisere.

Skepsis Norge på origo.no

Velkommen til Skepsis Norge sin offisielle sone på origo.no.

Her vil du primært finne lenker til aktuelle saker på våre hjemmesider, på Skepsisbloggen, og på Skepsisforumet.

Skepsis Norge

Følges av 3 medlemmer.

SKEPSIS er en uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre ”okkulte” emner.

SKEPSIS skal være et kritisk korrektiv til fantastiske og dårlig begrunnede påstander i norsk offentlighet. Mer om sonen

Origo Skepsis Norge er en sone på Origo. Les mer
Annonse